Med Flip-kompa'niet deruda', 2. del

by Gilbert Shelton (Illustrator)

Other authorsPaul Mavrides (Author)
Paper Book, 1987

Status

Available

Library's review

Verden, en gang i 1980'erne
Phineas, Franklin og Fat Freddy er på vej til Bogota i Colombia, fordi de vil score noget billigt pot, men det går ikke så godt. En narkostrømer, Norbert, venter på dem i Bogota og skæbnen og manglende gruppebilletter har splittet dem op og sendt dem på afveje. Fat
Show More
Freddy er i Moskva og forfulgt af både politi og terrorister. Phineas er i Mekka og Franklin er taget til fange af pirater.
Terroristen André "Hyænen" er løjet død af myndighederne, men ringer terrorkorpsets Oberst Pivskid op fra Barcelona og foreslår et møde. Pivskid er ombord på et jetfly og i Barcelona, før André når at ringe af.
De laver en aftale og så hører vi ikke mere før nogle få måneder senere. Piratkaptajnen bytter Franklin væk for en ordentlig kok på et slavemarked. Her opdager Franklin at en syg og nedbrudt Freddy sidder i lænkerne ved siden af. De er heldige at en rig araber køber dem. Han viser sig at være Phineas, der har haft helt anderledes helt i sprøjten. Det startede med at han i Mekka hackede sig ind i pas- og toldkontrollen vha sin lommecomputer og rettede sine papirer til at vise at han var muslim. Han bookede en suite på et fint hotel og hackede sig videre ind på olieministeriets system og tjente en penny på hver eneste solgt tønde olie i over tre timer. Nu var han velhavende, men for at blive ustyrligt rig opfandt han en religion, kaldet Fundaligionisme, med lidt af alle religioner i sig. Det bliver en styrtende succes og i over en måned har han nu været verdens rigeste mand. Det har dog ikke fået ham til at blive en ødeland, så han vil have de penge han gav for Franklin og Fat Freddy tilbage, før de bliver frie.
De kan starte som hans bærestolsbærere og så arbejde sig op. Noget af det første de støder på er en avis, hvor Oberst Pivskids militærkup er beskrevet. Phineas er ligeglad. Og han rigger sin transportable tv-sender op og transmitterer sine ord til alle sine disciple over hele verden. Budskabet er at man skal være glad, lykkelig og sende alle sine penge til Phineas.
Da det er ovre, har han tid at snakke lidt med Franklin og Freddy. De kan blive frie på 75 år med deres nuværende løn eller blive omskolet og få en højere løn. De bærer rundt på ham i nogle uger, hvilket giver gode muskler for han er ret fed. Så kommer de til hans middelhavspalads og begynder på en meget intensiv uddannelse, der varer et halvt år. De bliver eksperter på sprog, økonomi, astronomi. edb, logik, retorik, sprogvidenskab, kryptologi, reklame, sport, musik, kunst, vinvurdering og orkidedyrkning blandt meget andet.
Imens har den nye verdensregering under oberst Pivskid sat sig tungt på magten. De kontakter Phineas og vil have ham med. Han skal krones som "Kejser over Jorden" ved en ceremoni om en måned. Phineas iscenesætter det som overmåde pompøst og smagløst, hvilket får Franklin og Freddy til at slå syv kors for sig og planlægge at vippe ham af pinden. De flygter fra middelhavspaladset og sætter kursen mod Barcelona og Pablo Pegaso, der viser dem planerne for en svævende platform, hvor man kan dyrke mad og overleve selv hvis resten af verden skulle gå op i krig og flammer. Han giver dem hjælp, våben og penge og de er jo trænet i infiltration.
De ankommer til Loch Ness og Phineas er på den anden side af søen sammen med André og oberst Pivskid, hvor de truer ham med at det er dem, der kontrollerer værdien på valutaen og forresten er en kugle i nakken jo også en mulighed. Det er altid dumt at true Phineas, så han går på podiet og undsiger både dem og sig selv, hvorefter alt går i opløsning. Phineas, Freddy og Franklin undslipper til Phineas privatfly og letter i en sky af kugler.
De lander ved Pablos hemmelige nybyggerlandsby, som er identisk med den by, Franklin fløj forsyninger til i en tidligere del af historien. De bliver sat i arbejde med at dyrke grøntsager, men snart dyrker de hash, som de også selv ryger. Røgen er så intens at de bliver synlige fra jorden og oberst Pivskids tropper og Andrés bande er snart på vej. Det er dog ikke det værste, for Fat Freddy kommer også i tanke om at han ikke har lukket katten ud, da han tog hjemmefra for et års tid siden.
De undslipper fra platformen takket være en virkelig underlig pilotveteran fra Vietnam-krigen, Smilin' Mylan. Indianerne der bor i området hugger den atombombe, Freddy havde med fra Loch Ness kroningsceremonien og smider den ned i vulkanen. Det hele går op i flammer, men Pablo og hans datter Pigi Pegaso undslipper på mekaniske hjulben. Alle de slemme fyre ryger i luften ved den lejlighed.
Phineas, Freddy og Franklin kommer hjem til deres egen lejlighed langt om længe og Norbert står stadig i Bogota og venter på dem.
Imens er TweedleDee valgt som præsident.

Enormt morsomt album, der kører i overgear hele vejen..
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, cop. 1987.

Language

Original language

English

Physical description

48 p.; 28.7 cm

ISBN

8745605076 / 9788745605070

Local notes

Omslag: Gilbert Shelton
Omslaget viser en jordklode og de tre flippere, der stæser rundt om den
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "The Fabulous Furry Freak Brothers. The Idiots Abroad" af Asger Jørgensen
Underground, bind 17
Flipkompagniet, Flipkompa'niet, Flip-kompa'niet, Flip-kompagniet, Flipkompaniet.
Flipkompa'niet

Med Flip-kompaniet deruda, 2. del
Side 4: Lorteregering! Lortepresse! Lortebefolkning! Tror på alt de læser! Hvis jeg havde magten på dette lortekontinent, garanterer jeg for visse ændringer!
Side 21: μῆνιν ἄειδε θεὰ Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην, ἣ μυρί᾽ Ἀχαιοῖς ἄλγε᾽ ἔθηκε.
Side 44: Vi var en samling sorgløse knægte, der drak en masse sprut, sniffede en masse coke... tog en masse speed, barbiturer og opium... stjernestøv... Min personlige favorit var lsd-25... Jeg husker en dag, hvor jeg åd 25 af den helt rigtige slags, lige før vi skulle af sted på et bombetogt... Det begyndte at virke, da jeg var på vej ind over Hanoi... Der kom en eksplosion af blændende hvidt lys og pludselig dukkede en eskadrille MIG-21 op, alle gennemsigtige og ført af labre vietnamesiske kvinder uden en trævl.... De affyrede sporprojektiler, og der var flak i alle regnbuens farver, plus et par stykker jeg aldrig før har set... og der var vi så, baskende og flaksende og kvidrende gennem luften, fyldt med cirkler og farver der smagte som musik i purpuratmosfærens skrækkelige favntag!.

Pages

48

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 4.5)
Page: 0.1081 seconds