Forestillinger

by Horacio Altuna

Paper Book, 1990

Status

Available

Library's review

Indeholder en række småfortællinger uden selvstændige titler.
Marc Benedetti er nyansat kameramand, hvilket betyder at han skal gå rundt og filme på gaden styret af en producer. Det hele skal helst handle om sex eller vold eller begge dele.
I den første bliver han sat til at smugfilme den
Show More
berømte pornostjerne Lou Panama, mens denne privat er sammen med en pige. Men pigen er også ude på at filme og hun har kameraer i bedre positioner end Benedetti, så han bliver udkonkurreret.
I den anden filmer han et lille band, der for at komme i tv siger at de har kidnappet en pige, som de vil voldtage og myrde, hvis ikke de kommer i tv. Imens kører en parallelhistorie med et svin af en fabrikant, der har bedraget sin kompagnon, der til gengæld har muntret sig med hans kone og nu vil skyde ham. Bandet bliver skudt af politiet, men pigen afslører at det bare var fup for at komme i tv. Ikke så heldigt. Og fabrikantens kone skyder elskeren efter at han har skudt fabrikanten.
I den tredje er to venner blevet uvenner og Benedetti følger efter og filmer. Historien foregår i et skummelt natklubmiljø med narko, ludere og en stripper, der kan samle tre billiardkugler op med fissen. For en gangs skyld ender det med at ingen bliver slået ihjel.
I den fjerde er Mona Lisa blevet stjålet året inden. En maler, Miguel Figueroa, der har tjent fedt på at lave kopier af Delacroix og Tiepolo til snobbede halvhjerner, har den nu. Benedetti laver en aftale med en veninde Julie om at snøre Miguel, men Julie er ikke tabt bag en vogn og får involveret Benedetti. Julie tager røven på Miguel, Benedetti snupper maleriet og det bliver afleveret til myndighederne, mens Benedetti selv filmer løs. Det er uden tvivl det billede, der blev stjålet og det er også uden tvivl et falskneri, men museet holder mund. Tv-kanalen sender nyheden og nævner at det var Miguel, der havde det. De viser også billeder af Julie uden tøj på. Så en masse mennesker synes at Benedetti og tv-kanalen er nogle skiderikker.

Herligt kynisk fremtidsvision. Benedetti får sine ordrer pr mobiltelefon, så han ved ikke engang hvordan de to, der sender ham jobbene ser ud. Han gætter på at manden er smart og i tyverne og kvinden 50 år og sur pebermø. Det er i sandhed omvendt.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1990.

Description

Tegneserie. Gennem de reportager, som kameramanden Marc Benedetti laver for en TV-station, fokuseres på medieverdenens interesse for pseudobegivenheder, sex og vold.

Subjects

Language

Original language

French

Physical description

54 p.; 29.3 cm

ISBN

8745608342 / 9788745608347

Local notes

Omslag: Horacio Altuna
Omslaget viser en mand med et kamera og en sekvens på tre billeder af et overfald på en letpåklædt kvinde
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Imaginaire" af Niels Søndergaard
Side 42: Hvordan tror du, Fanden har båret sig ad med at overleve? Han har smidt hornene og bukkebenene og stjæler nu menneskenes sjæle direkte via den lille skærm med de idiotiske udsendelser og hvis det generer dig, så tænk på hvad du kan score på 40 minutter i luften.

Pages

54

Library's rating

Rating

(1 rating; 5)
Page: 0.4683 seconds